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1028:KAZの焼きそば
This is a tribute recipe to my Senpai, Kaz Ose. He taught be how to cook yakisoba a long time ago before I became a chef. Kurobuta pork and fish cake are grilled on a medium heat then I add cabbage, white pieces of tokyo negi, tempura bits and steam on a lower heat with sake and Ryotei Shiro dashi. Add the noodles and bring heat higher and add yakisoba sauce. It is served hot with aoi nori on top, and fine slices of the green stalks of tokyo negi. A squirt of kewpie mayo on the side and a large pinch of beni shoga. The 3 divisions of cooking yakisoba for me are slight crisp proteins, soft and sweet vegetable, and light balanced noodles. I don’t like a lot of sauce on my yakisoba and try not use too much oil. Nothing should stick to the teppan or cooking surface while cooking. Thank you Kaz Senpai!
訳: これは私の先輩、カズ・オセへのトリビュートレシピです。 彼は私が料理人になるずっと前に焼きそばの作り方を教えてくれました。 黒豚とさつま揚げを中火で焼き、キャベツ、東京白ネギ、天かすを加え、弱火にして酒と白だしを加えます。 麺を入れて火を強め、焼きそばソースを加えます。 青のり、東京ネギの緑の茎を細かく切って温かいうちにのせ、キューピーマヨネーズ、紅しょうがをもりつけます。 私にとって焼きそば料理の3つのポイントは、食感のいい肉類、柔らかくて甘い野菜、そして軽くバランスの取れた麺です。 適量の焼きそばソース、あとは油を使いすぎないようにしています。 調理中は、鉄板や調理面に何も付着しないようにしてください。 カズ先輩ありがとう!